Bokrosi Fiókkönyvtár Bokrosi Fiókkönyvtár

Bokrosi Fiókkönyvtár
6648 Csongrád-Bokros, Árpád vezér u. 2.
Tel.: 06/63-850-080

Bemutatkozik a Bokrosi Könyvtár
a Csongrádi Információs Központ Csemegi Károly Könyvtár és Tari László Múzeum fiókkönyvtára

Nyitva tartás:

Héfő 08:00 - 16:00
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 16:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

 


2002 óta a Bokrosi Könyvtár ismét a csongrádi könyvtárhoz tartozik. A városrészben működő fiókkönyvtár új színt vitt a település életébe állandó gyermekrendezvényeivel és a felnőtteknek szervezett klubokkal. 2003. júniusában került átadásra Bokros megújult könyvtárépülete, az átadással együtt 3 új számítógépet valamint hozzájuk tartozó irodabútorokat is kapott az intézmény, így mindösszesen már 4 számítógép áll a látogatók rendelkezésére, természetesen a csongrádihoz hasonló, szélessávú internet eléréssel. A könyvtárba belépő látogatót egy barátságos helyiség fogadja, melyben megtalálható a kölcsönzőpult, a kézikönyvtár illetve a folyóiratok polcai, valamint itt kapott helyet a 4 számítógép is. Továbbsétálva a belső helyiségben találjuk meg a szak- illetve szépirodalmat, és ebből a heyiségből nyílik a gyermekek birodalma, a gyerekkuckó sok-sok színes mesekönyvvel és ismeretterjesztő kötettel. A könyvtárban kölcsönözhető kötetek száma meghaladja a 10 ezret, ezen felül folyóiratok, szaklapok is az olvasók rendelkezésére állnak. A fogadóhelyiségben lehetőséget biztosítunk fénymásolásra, nyomtatásra.
A könyvtár rendelkezik videóval, DVD lejátszóval, amelyet olvasóink filmek megtekintésére és zenehallgatásra is használhatnak. A számítógépeken multimédiás illetve oktató CD-k lejátszására is van lehetőség.
Minden évben számos, gyermekeknek és felnőtteknek szóló rendezvénynek ad otthont a Bokrosi Könyvtár, ezzel is színesítve a község avagy városrész kultúrális életét. Az aktuális rendezvényekről honlapunk [rendezvények] menüpontjában tájékozódhat. Korábbi rendezvények képeit, ismertetőit szintén itt - az <archívum> linkre kattintva érheti el.